Pada masa ini menggunaan blog semakin lama semakin semakin meriah dan semakin mendapat galakkan dari semua lapisan masyarakat. Jadi bila sudah ramai memiliki BLOG.. anda bila lagi.

Anda cuma memerlukan beberapa minit untuk membuat BLOG anda. Mudah dan cepat.

Gambar ikon blogger

Gambar ikon blogger
Ok.. Pertama anda cuma perlu klik www.blogger.com kat dalam dalam BLOG saya dah ada jangan risau. Seperti gambar diatas..

Web Blogger.com

Web Blogger.com
Selepas anda dah masuk ke web blogger.com. anda klik Create a blog. Kat kotak warna oren la lebih kurang mcm tu...
Langkah seterusnya adalah mengisi maklumat yang dikehendaki. Iaitu email, tarikh lahir, dan lain-lain lagi. selepas selesai klik continue... anak panah warna oren kat bawah sekali.. Untuk maklumat Kata laulan untuk selamat anda perlu masukkan huruf dan nombor. Contoh def007001, tac4569871. susah sikit la orang nak hack blok anda.
Ok selepas anda selesai masukkan maklumat anda, memilih nama BLOG anda dan memilih bentuk corak BLOG anda.

Anda akan mempunyai akaun seperti gambar diatas. Email anda akan tertera di dalam kotak (kat atas sekali dlm gambo)

Anda juga boleh memasukkan gambar anda di akaun anda.
Setiap kali anda log in semula akaun blog anda, anda perlu klik Design untuk edit blog anda..

Kalau ada soalan.... chat kat chatbox di belah kanan BLOG ni

Icon Followers

Icon Followers
Kepada sesiapa dah siap buat blog nanti boleh la tag Followers kat BLOG ni.. ye Terima kasih.. Mcm kat atas ni cuma klik SignIn kat Follow.. Nanti saya baca Blog anda..
There was an error in this gadget
No posts.
No posts.